Zateplenie podkrovia striekanou izoláciou

Už ste počuli o izolácii vo forme striekanej peny? Ide o jednoduchú metódu, vďaka ktorej ušetríte nemalé výdavky na kúrenie. Navyše pena je zdravotne nezávadná a izolácie sa môžu vykonávať celoročne.

Rozhodli ste sa zateplovať a zvažujete možnosti? Možno ste natrafili na striekanú izoláciu. Ide o polyuretánovú penu, ktorá dokáže dokonale splynúť s povrchom. Na rozdiel od klasickej vláknitej izolácie (sklennej minerálnej vaty) vytvára súvislý povrch, na ktorom nie sú tepelné mosty.

Čo získam zateplením podkrovia?

  • Znížite náklady na vykurovanie o 30 % až 70 %.
  • Zabránite úniku tepla počas zimy a súčasne získate efektívnu izoláciu pred letnými horúčavami.
  • Striekaná izolácie zníži hlučnosť a navyše obmedzí tvorbu plesní.

Aký je rozdiel sklennou vatou a striekanou izoláciou?

Striekaná izolácia má v porovnaní s tou klasickou vláknitou viacero výhod. Lepšie priľne k povrchu a je veľmi stála. Ani vplyvom počasie nemení svoj tvar alebo sa nezmršťuje. Sklenná vata sa časom ničí a stráca svoje vlastnosti.

Aplikácia striekanej peny je rýchla a v priebehu niekoľkých hodín máte zateplené celé podkrovie. Zvyčajne to netrvá dlhšie ako štyri hodiny. Vďaka aplikačným hadiciam je nástrek rovnomerný a dostanete sa aj na ťažšie prístupné miesta. Inštalácia sklennej vaty je oveľa náročnejšia a poskytuje menej účinnú izoláciu a slabšie odoláva nízkym teplotám.

Výhodou striekanej izolácie je aj to, že je bezprašná a nemá negatívny vplyv na ozónovú vrstvu. Je to mimoriadne ekologické riešenie, ktoré šetrí životné prostredie.

Mäkká alebo tvrdá pena?

Pena, ktorá sa používa na striekanú izoláciu býva mäkká alebo tvrdá. Toto delenie súvisí s ich bunkovou štruktúrou. Mäkká pena je s otvorenou bunkovou štruktúrou a tvrdá má uzavretú štruktúru. Rozdiel spočíva v tom, že mäkká pena je paropriepustná a tvrdá vytvorí efektívnu parozábranu.

Tvrdá pena sa zvyčajne využíva na izoláciu základov a fasád. Mäkká sa uplatňuje skôr v interiéry a pri strechách, kde je dôležité, aby povrch „dýchal“.

Potrebujem sa na izolovanie nejako pripraviť?

Skôr, ako sa začne s izoláciou musíte urobiť zopár opatrení. Firma, ktorá vám bude strop izolovať, potrebuje, aby ste podkrovie upratali. Aplikačnej hadici nesmie zavadzať starý nábytok a majstri sa potrebujú dostať všade tam, kde treba. Okrem toho musíte ešte zakryť odkvapy.

Striekaná izolácia je oveľa efektívnejšie a cenovo porovnateľné riešenie ako sklenná vata. Napriek tomu, že izolovanie vatou je stále rozšírené, čoraz častejšie sa nahrádza novou a modernou technológiou v podobe striekanej izolačnej peny.

Šťastné domy používajú vždy tú najmodernejšiu technológiu a naši zamestnanci sú pravidelne školený v nových technológiách. Pre viac informácií nás Kontaktujte.

Kontaktné údaje

ELEGANCIO s.r.o.
Hájska cesta 549/2
039 01  Turčianske Teplice
SLOVENSKO
Pon-Pia 8:00-16:00

Fakturačné údaje

ELEGANCIO s.r.o.
1. mája 913/2
039 01  Turčianske Teplice
SLOVENSKO
IČO:  36 43 39 26
DIČ:  20 22 05 73 34
IČ DPH:  SK 20 22 05 73 34

Naše služby

Kto sme

„S vášňou staviame a zatepľujeme vaše príbytky. Snažíme sa priniesť kúsok šťastia do vašich domovov, pretože len šťastný človek tvorí šťastnú budúcnosť. Poďme tú vašu tvoriť spolu!“
Rasťo Kmeť— Ing. Rastislav Kmeť, majiteľ
Na zabezpečenie funkčnosti a analýzu návštevnosti používame súbory „cookies